• Tapijt

 • Comfort
  Wie een ruimte binnengaat waar tapijt is toegepast, krijgt al gauw een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt omdat tapijt warmte en sfeer uitstraalt. Tapijt is in vele eigentijdse kleuren, dessins en structuren verkrijgbaar en is daardoor goed te combineren met de rest van het interieur.

  Geluiddempend
  In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, de TV, de radio en het getik van hakken al gauw onaangenaam. In flats of appartementen zijn vooral de zogenaamde contactgeluiden berucht: geluid dat doordringt via de vloer naar het onderliggende plafond. 

  Tapijt biedt hier een oplossing voor.

  Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie.

  Isolerend en energiebesparend
  Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met tapijt op de vloer wordt dit allemaal heel comfortabel, omdat tapijt warmte isoleert.

  Tapijt, in combinatie met ondertapijt, zorgt voor een betere isolatie van de warmte. Als gevolg van deze warmte isolatie kan de thermostaat bovendien een stukje lager en kun je hiermee energie besparen (gemiddeld 4 tot 5%; in een strenge winter zelfs 10%). 

  Veilig
  Tapijt is stroef. Dit betekent dat het risico van uitglijden op een vloer met tapijt een stuk kleiner is dan op een gladde vloer. Mocht je toch vallen dan is de kans op verwondingen kleiner omdat tapijt zachter en meer verend is. Ook een gladde trap wordt veiliger door het met tapijt te bekleden. 

   

 • Vinyl

 • Vinyl wordt geleverd op een rol van 400cm breed. Is de ruimte breder als 400cm dan kan dit uit meerder stukken gelegd worden. Hierbij worden dan naden gemaakt. In veel gevallen kan zo'n naad gemaakt worden zonder dat dit op valt. 

  Met vinyl kunt u praktisch elk gewenste kleur of motief op uw vloer leggen. In het geval van een appartement zijn harde vloerafwerkingen zoals tegels vaak uit den boze. Om dan toch een vloer naar uw smaak te leggen kunt u perfect uitwijken naar een vinyl vloer. Verdere voordelen zijn:

  • Voelt warm aan
  • Vet- en olie afstotend
  • Kan worden voorzien van een anti-slip laag (uitstekend geschikt voor senioren-woningen)
  • Is onderhoudsvriendelijk

   

  Te vaak word vinyl nog geassocieerd met het vroegere 'zeil'. Wij hebben vinyl van o.a. Novilon, deze vloeren hebben een slijtlaag van minimaal 0,25 mm. Dit houd in dat de vloer woonkamergeschikt is en tegen een stootje kan. Vinyl is er dus voor elke smaak, en geschikt voor vele situaties. Tot 40m² kan vinyl los gelegd worden, daarboven word deze verlijmd.

  Ontzorgen!

  Heeft u geen mogelijkheid de oude vloer zelf te slopen en af te voeren? Geen probleem, wij kunnen voor u het sloop en afvoerwerk verzorgen. Dit kan vaak tijdens de werkzaamheden uitgevoerd worden zodat u geen dagen in de verbouwing zit. Vraag hierbij naar de mogelijkheden.

 • Getoonde merken in onze showroom:

   

error: